Weet jij waar je energie van krijgt?

Weet jij waar je energie van krijgt?

Weet jij waar je energie van krijgt

Onlangs las ik een interview met bedrijfsarts Willem van Rhenen met de interessante titel ”We werken niet teveel, we laden te weinig op”. Hij stelt dat we het langzamerhand normaal zijn gaan vinden dat je na een werkdag moe op de bank neerploft en dat er weinig energie meer over is voor datgene wat je structureel gelukkig maakt, waar je je energie van oplaadt. Hij pleit ervoor juist werk te vinden dat past bij wat je gelukkig maakt. En voor werkgevers is hier ook een boodschap te horen: biedt ruimte aan datgene waar werknemers enthousiast van worden en ze zijn en blijven met meer energie aan het werk. Ook geeft hij aan dat het een heel persoonlijke zoektocht is naar datgene waar je van oplaadt.

Een pleidooi dat ik volledig kan omarmen! Je ziet het al aan kinderen: als je een kind in vrijheid laat kiezen wat het wil gaan doen, zal het iets gaan doen waar het blij van wordt. En het mooie is: het is dan haast onvermoeibaar. Je ziet ook dat niet ieder kind hetzelfde zal kiezen. Het is heel persoonlijk waar een kind blij van wordt.
Als volwassenen lijken we dat wel te zijn verleerd: we worden vaker gedreven door aangeleerd gedrag, door plicht en door verantwoordelijkheid dan door ons enthousiasme en onze passie.

Hoe zou het zijn als je je werk kunt doen met het enthousiasme dat je als kind ook kon ervaren? Als je in je werk kunt doen wat past bij jou als persoon en waar van oplaadt? Als je energie overhoudt voor hobby’s waar je gelukkig van wordt?

Het goede nieuws is: het kàn anders!

Ik ben heel blij dat ik de KernTalentenmethode heb leren kennen. Dit geeft op basis van een gedegen analyse van het speelgedrag in je kindertijd duidelijk aan wat je als volwassene energie geeft èn wat je energie kost. Met andere woorden: welk werk en welke activiteiten horen bij jou als persoon en maken je structureel gelukkig?

Wil je meer weten over deze waardevolle methode?

Lees hier wat een KernTalenten assessment voor jou kan betekenen.

· Copyright © 2021 HET KAN ANDERS ·

Bizzka - website ontwikkeling & realisatie
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram