Over...

Marga Spaanjaars

Filmpje van Marga bij Hogeschool Windesheim

Ik ben moeder, echtgenote, coach en trainer, voormalig logopedist en manager. Ik vind het heerlijk om te wandelen, te zingen, te lezen en af en toe feestjes te organiseren. Maar het allermooiste zijn voor mij de echte ontmoetingen met mensen.

In mijn werk ben ik mensgericht en resultaatgericht. Als coach gebruik ik verschillende methodes: steeds gericht op het stimuleren van de eigen oplossingsmogelijkheden van de cliënt.

Mijn workshops en trainingen zijn resultaatgericht en gaan uit van samen leren en ervaren.

Een aantal jaar geleden ben ik mij gaan interesseren voor hoogbegaafdheid en prikkelverwerking. De directe aanleiding was het feit dat ik hier in mijn nabije omgeving mee te maken heb. Zo heb ik mij achtereenvolgens verdiept in hoogbegaafdheid, autisme, AD(H)D en hoogsensitiviteit. De kennis en ervaring die ik hiermee heb opgedaan zet ik inmiddels in in mijn coachpraktijk.

De mensen die ik coach zijn leidinggevenden, professionals en particulieren. Veel van hen zijn bekend met hoogbegaafdheid, hoogsensitiviteit, AD(H)D, autisme of een combinatie hiervan. De coachvragen gaan hier soms over, maar dat hoeft niet. De volgende thema’s komen regelmatig aan bod: communicatie, verantwoordelijkheid, energiebalans, vertrouwen, samenwerken, grenzen.

Naast coaching, of als onderdeel van een coachtraject neem ik vaak een kerntalentenanalyse af. Dit is een prachtig middel om heel nauwkeurig in beeld te krijgen welke talenten mensen hebben, waar ze energie van krijgen en wat hen intrinsiek motiveert. Het is een instrument dat ik vaak gebruik bij loopbaanvragen, maar ook bij vragen op het gebied van professionele of persoonlijke ontwikkeling.

Sinds 2018 werk ik steeds meer lichaamsgericht en systemisch: we kijken dan vanuit verschillende posities naar een probleem binnen de context van werk, familie of andere relevante omgeving. Familie-opstellingen zijn hier ook een onderdeel van. Vaak geeft dit zeer waardevolle informatie op een diepe gevoelsmatige laag.

De trainingen en workshops die ik verzorg bied ik aan via HB-trainingen, waar we samen met collega’s en samenwerkingspartners een mooi aanbod hebben gecreëerd op het gebied van hoogbegaafdheid en hooggevoeligheid bij volwassenen. In de samenwerking met hen geniet ik van het delen van onze kennis en vaardigheden en de ontdekkingen die we hierin doen als pioniers op dit vakgebied in ontwikkeling.


Voor uitgebreid CV klik HIER.

· Copyright © 2021 HET KAN ANDERS ·

Bizzka - website ontwikkeling & realisatie
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram